Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Voordelig vliegen

Sinds de komst van low-budget vliegmaatschappijen als EasyJet, Transavia en Ryanair is het mogelijk geworden om met goedkope vliegtickets naar vakantiebestemmingen of bijvoorbeeld familie te vliegen. Deze maatschappijen ontkleden de service van de grote vliegtuigmaatschappijen, waardoor de prijs van de vliegtickets ineens sterk is gedaald afgelopen jaren. Het idee achter deze maatschappijen is, dat de klant zelf kan bepalen waar hij wel en waar hij geen gebruik van wil maken tijdens een vlucht! Zeker als u een korte vliegreis dient te maken, zijn deze goedkope tickets van EasyJet, Transavia en Ryanair interessant.

Toch zitten er ook nadelen aan de goedkope tickets, zo vliegen niet alle low-budget vliegmaatschappijen naar dezelfde vliegvelden als de grotere aanbieders. Dit brengt het gevolg met zich mee, dat u vanaf het vliegveld vervoer dient te regelen naar uw resort of familie, wat extra kosten met zich mee kan brengen. EasyJet, Transavia en Ryanair vertrekken wel allemaal van Schiphol, maar de bestemmingen kunnen verschillen met de grotere maatschappijen. Reden hiervan zijn de kosten die vliegvelden rekenen aan de vliegtuigmaatschappijen. Des te groter het vliegveld, des te hoger deze kosten ook liggen, wat weer te merken is in de prijzen van de vliegtickets.

De tickets die de low-budget vliegmaatschappijen aanbieden zijn allemaal exclusief de extra services, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor de kortere vliegreizen. Zo betaald u bijvoorbeeld niet voor extra bagage en kunt u enkel handbagage meenemen, daarbij zit ook het eten niet inbegrepen in de prijs en zijn magazines te leen tegen een meerprijs. Wanneer u wel extra bagage mee wilt, of juist een hapje wilt eten tijdens het vliegen, dan kunt u dit vooraf bijboeken. Op deze manier betaald u alleen voor wat u ook daadwerkelijk wilt hebben!

Sommige mensen zien de beperkte beenruimte bij low-budget vliegmaatschappijen als EasyJet, Transavia en Ryanair als een groot nadeel. Dit is begrijpelijk als u meer dan een paar uur onderweg bent en comfort hoog bij u in het vaandel staat, maar maakt voor een korte reis vaak minder uit! Ook wanneer u niet direct vanuit Nederland naar uw bestemming kunt vliegen en dus moet overstappen op een ander vliegveld, zijn low-budget vliegmaatschappijen niet aan te raden. Bij vertraging kan uw ticket voor het volgende vliegtuig vaak niet worden omgeboekt, wat naast frustraties ook ongewenste extra kosten oplevert.

Wanneer u naar een verre bestemming gaat zijn de wat duurdere maatschappijen dus aan te raden, omdat deze vaak samenwerkingsverbanden hebben met andere, buitenlandse maatschappijen. Bij vertraging wordt uw ticket voor het tweede deel van uw vlucht omgeboekt, zodat u met het eerstvolgende vliegtuig op pad kunt naar uw eindbestemming.

Kortom, de low-budget vliegmaatschappijen als EasyJet, Transavia en Ryanair vormen een prima, goedkoper alternatief voor de grotere maatschappijen als KLM en Delta Airlines. U betaald alleen voor de service waarvan u ook echt gebruikmaakt tijdens de vlucht. Voor langere vluchten en vluchten met overstappingen, worden de wat duurdere maatschappijen aangeraden.

Nog geen reacties » Voordelig vliegen


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie