Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Vertrektijden Schiphol

Vliegt u binnenkort vanaf luchthaven Schiphol naar uw eindbestemming? Bekijk hier de actuele vertrektijden voor uw vlucht. Het is erg belangrijk om een paar dagen voor vertrek, en op de dag zelf uw vluchttijden te controleren. Het komt geregeld voor dat door weersomstandigheden of een defect aan materiaal, vliegtuigen niet kunnen vertrekken. In deze gevallen is het natuurlijk niet handig om naar luchthaven Schiphol te reizen. We raden aan om op Europese vluchten 1,5 uur en op intercontinentale vluchten 2,5 uur van te voren aanwezig te zijn. Hou wel rekening met vakantie perioden. Dan is het aan te raden om nog eerder te vertrekken naar de luchthaven.

Vertrektijden op Schiphol.nl

Vertraging?

Eén een vervelende situatie! Altijd als u gaat vliegen hoopt u natuurlijk op een soepel verloop van uw vertrek. Schiphol doet er dagelijks met 60.000 medewerkers alles aan om vertraging en annuleringen van vluchten te voorkomen. Het is echter vaak niet aan Schiphol te verwijten dat vluchten een vertraging oplopen. De meeste voorkomende oorzaken zijn:

  1. Onstuimig weer (denk aan: mist, harde wind of sneeuwval);
  2. Vluchten die vanaf een andere luchthaven met een vertraging vertrekken en weer binnen enkele uren van Schiphol moeten vertrekken;
  3. Defecten aan materieel.

In bovenstaande lijst staan allemaal oorzaken die niet aan Schiphol zelf te wijten zijn, maar aan de luchtvaartmaatschapijen of overmacht.

Shoppen op Schiphol

Gelukkig is er op Schiphol genoeg te beleven als onverhoopt uw vlucht niet op tijd zal vertrekken. Voor de douane zijn er op Schiphol Plaza vele diverse winkels waar u kunt wachten of wat kunt eten of drinken. Achter de douane is er de mogelijkheid om tax free shopping te shoppen. Vooral als u buiten de Europese unie vlucht kan dit een grote korting opleveren. Vaak worden hier voorraden sigarenten en sterke drank gekocht waar binnen de landsgrenzen hoge accijns op word geheven. Let op: het is niet toegestaan om onbeperkt sigaretten mee terug te nemen binnen de Europese unie. Voor landen binnen de EU zijn dit 200 sigaretten en voor landen buiten de EU zijn dit 800 sigaretten of 1 kilo tabak (staat gelijk aan ongeveer 20 pakjes shag).