Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Schiphol Plaza

Schiphol Plaza is het shopping centrum op Schiphol. In dit winkelcomplex zijn diverse winkels gehuisvest waar bezoekers van de luchthaven kunnen winkelen of horeca kunnen bezoeken. Op de luchthaven zijn twee verschillende shopping gebieden te vinden. Het gedeelte voor de paspoortcontrole is voor iedereen toegankelijk en staat bekend als het ‘Plaza’. Het deel achter de controle is alleen te bezoeken voor mensen die een geldig vliegticket hebben en de douane al zijn gepasseerd. In dit shopping gebied is het ook mogelijk om tax free te shoppen in één van de vele See Buy Fly winkels. Hier zijn ook iets exclusievere en luxere winkels te vinden dan op het Plaza.

Openingstijden Schiphol Plaza

De winkels die onderdeel zijn van het Schiphol Plaza zijn 7 dagen per week geopend tussen 7.00 en 22.00 uur. Door de veiligheidsvoorschriften van de luchthaven is het gebied na middernacht (0:00 uur) alleen nog maar toegankelijk voor personeel en reizigers van Schiphol. Er zijn enkele eetgelegenheden zoals de Burger King die de hele nacht geopend zijn. Verder zijn er nog een paar cafés te vinden die tot later dan de gebruikelijke sluitingstijd van 22.00 uur toegankelijk zijn. In deze bars kunt u heerlijk genieten van een warme op koude drank en wachten tot uw vrienden of familie weerop de luchthaven zijn geariveerd.

Geschiedenis

Aan het begin van de negentige jaren werd er gestart met de bouw van de nieuwe Schiphol tunnel. Er zou een compleet nieuw stationsgebouw komen dat onder Schiphol geïntegreerd zou worden. Dit zou de bereikbaarheid van de luchthaven niet perse vergroten, maar het gebruiksgemak voor de passagiers zou hier ontzettend op vooruit gaan. Bezoekers zijn tegenwoordig na het omhooglopen van de trap direct op het Plaza. Dit is allemaal gerealiseerd na de bouw van het nieuwe NS station. Aan het begin van de twintigste eeuw was het winkelcomplex nog niet breed bekend bij het grote publiek. Schiphol besloot daarom om in 2006 een nieuw logo en een advertentiecampagne te lanceren om meer naamsbekendheid te genereren voor het winkelaanbod. Inmiddels zijn er vele bekende (multi)nationals gevestigd op de luchthaven.

Nog geen reacties » Schiphol Plaza


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie