Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Over Schiphol

Schiphol werd al in 1920 geopend voor het publiek, nadat het daarvoor diende als een militair vliegveld in de Eerste Wereldoorlog. In de decennia die volgden groeide Schiphol uit tot een mainport in Nederland, waarbij het concurrentie kreeg van de lokale vliegvelden in het noorden en zuiden van ons land. Inmiddels wordt Schiphol gezien als mainport in Europa en misschien ook wel de wereld, toen het in 2013 het vierde drukst bezochte vliegveld werd. Dagelijks vliegen duizenden vakantiegangers, zakenlieden en andere mensen van en naar Amsterdam op weg naar hun vakantiebestemming, een zakenreis, enzovoorts.

Met de huidige techniek wordt het daarbij steeds makkelijker om in no-time van het ene naar het andere land te vertrekken, zonder nog lang in de rij te hoeven staan bij het inchecken of de douane. Zo is het tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om vooraf online in te checken en op het vliegveld enkel nog langs de douane te gaan, voor je het vliegtuig kunt betreden. Het leuke is Mocht je thuis geen internetverbinding hebben, dan heb je ook op het vliegveld tegenwoordig selfservice-apparaten, waarmee je eveneens voorkomt dat je in een lange rij voor de incheckbalies komt te staan.

Het vereenvoudigde inchecken is niet de enige ontwikkeling op het vliegveld, ook de mogelijkheden met parkeren worden steeds uitgebreider. Schiphol biedt speciale kortingen voor reizigers die vroegtijdig hun plek op de parkeerplaats reserveren en heeft daarnaast voor zakenlieden een speciaal gebied dichtbij de vertrekhallen.

Nog geen reacties » Over Schiphol


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie