Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar Schiphol

Amsterdam Schiphol Airport is de best bereikbare Luchthaven van ons land. Er is goede bereikbaarheid met de: trein, regionale bussen en Schiphol Sternet bussen. Daarnaast kunt u gemakkelijk met vele taxi’s naar uw bestemming in de omgeving reizen.

Per Trein

Op het spoortraject van de NS heeft Schiphol een eigen treinstation dat onder Schiphol Plaza ligt. Via de Schiphol tunnel van ruim 5 kilometer is dit station in het Noorden verbonden met Amsterdam (reistijd van 15 minuten) en in het Zuiden met Hoofddorp. Na Station Hoofddorp zijn de steden: Leiden, Rotterdam en Den Haag op dit traject te vinden. Daarnaast is het station aangesloten op de nachttrein die één keer per uur door de randstad rijdt. De luchthaven is ook ’s nachts goed bereikbaar vanaf: Rotterdam, Den Haag Holland Spoor, Leiden, Schiphol en Amsterdam Centraal. Op vrijdag en zaterdag rijdt de trein door naar Utrecht en rijdt hij weer door naar Rotterdam Centraal. Schiphol heeft dus een erg goede bereikbaarheid in de per trein. Plan hier uw reis met de NS.

Met de Fyra

De hogesnelheidstreinen Fyra en de Thalys stopen ook op station Schiphol. Met de Fyra is het mogelijk om binnen 56 minuten vanaf station naar Breda naar Schiphol te reizen. Op dit traject stopt deze trein ook nog Rotterdam Centraal en in de toekomst is de planning dat de Fyra ook nog door zal rijden richting België. Op deze manier is het Zuiden van het land nog beter bereikbaar vanaf de randstad en kunnen reizigers uit het Zuiden ook binnen 60 minuten op de luchthaven aanwezig zijn. Voor de komst van de Fyra duurde een reis vanuit Breda naar Schiphol maar liefst 1 uur en 45 minuten. De Thalys rijdt via Antwerpen en Brussel door naar Parijs.

Plan hier uw reis met de Fyra via de website van de Nederlandse Spoorwegen. Deze reisplanner neemt ook alle aansluitingen van de overige treinen mee.

Per bus

De luchthaven is per bus ook erg goed bereikbaar. Bijna alle dorpen en steden in de omgeving zijn verbonden met een busnetwerk dat een stop of eindbestemming heeft op Schiphol. Deze busdiensten worden uitgevoerd door de busbedrijven: Connexxion, Schiphol Sternet en het Amsterdamse GVB.

De Zuidtangent is een busverbinding tussen steden in de omgeving van de luchthaven. De Zuigtangent rijdt van Amsterdam naar Haarlem en van Amsterdam naar Nieuw-Vennep. De bus rijdt op een losse busbaan waardoor er weinig vertraging is door files. Daarnaast heeft deze busverbinding een erg hoge frequentie van 6-8 bussen per uur.

Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol

Via de website 9292ov kunt u uw reis naar de luchthaven plannen waarbij alle OV mogelijkheden worden meegenomen. Hier komt een volledig reisadvies uit waarmee u ook kunt aangeven dat u bijvoorbeeld liever niet met de metro of bus reist. Hiermee heeft u zelf een overzicht met alle OV opties om mee naar de luchthaven te reizen.

Nog geen reacties » Openbaar vervoer


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie