Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Vertraging en annuleringen door lage druk gebied

 • , in Vertraging
 • Maandag zijn ruim 20 vliegtuigen uitgeweken naar andere luchthavens in de omgeving van de luchthaven Schiphol. In de ochtend trok het midden van een lage druk gebied precies over de luchthaven heen. Hierdoor wisselde de sterkte van de wind en de windrichting regelmatig, waardoor bijna alle landingsbanen onbruikbaar waren. De luchthaven heeft tijdens de ochtendspits slechts één van de twee gebruikelijke landingsbanen opengesteld voor landende vliegtuigen.

  Door het lage druk gebied wisselde de weersituatie zeer regelmatig. Zo kwam het voor dat aan het begin van de Polderbaan een straffe noordenwind stond, en aan het eind van de baan een zuiderwind. Door deze wisselende situatie kwam de vliegveiligheid in het geding, waardoor besloten werd om vliegtuigen uit te laten wijken naar andere luchthavens in de omgeving.

  Rotterdam The Hague Airport

  In totaal hebben enkele tientallen vliegtuigen gecirculeerd boven de luchthaven voor besloten werd om de vluchten uit te laten wijken naar vliegvelden in de omgeving. Rond met middaguur stond de luchthaven van Rotterdam helemaal vol. Naast Rotterdam/The Hague Airport werden de luchthavens van Brussel, Eindhoven en Maastricht gebruikt om vliegtuigen te laten landen. Enkele vertrekkende vluchten zijn geannuleerd en vele andere liepen vertraging op. Voor de gedupeerde passagiers is naar een passende oplossing gezocht melden de luchtvaart maatschappijen.

  Nog geen reacties » Vertraging en annuleringen door lage druk gebied


  Plaats zelf een reactie!

  Plaats reactie