Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Tweede ‘Zuidtangent’ komt dichtbij

 • , in OV
 • Het bestuur van de provincies Noord- en Zuid-Holland hebben na veel overleg akkoord gegeven voor de realisatie van hoogwaardig openbaar busvervoer tussen luchthaven Schiphol en Noordwijk. Op dit moment worden de mogelijkheden verder onderzocht om de busvoorziening spoedig te realiseren. Het doel van de busverbinding is om de bereikbaarheid van de kop van Zuid-Holland en het zuiden van Noord-Holland, te verbeteren. Vooral vanuit Zuid-Holland is er een sterke behoefte voor een betere verbinding met mainport Schiphol en de hoofdstad Amsterdam.

  Uit onderzoek is gebleken dat een busverbinding die gelijkwaardig is aan de Zuidtangent past in het ideale plaatje. De provincie Noord-Holland heeft hier goede ervaringen mee en de stijgende reizigers aantallen van de Zuidtangent geven daarnaast de service van het R-Net een hoog rapportcijfer.

  Begin 2016 is een onderdeel van de route tussen Lisse en Noordwijk al beschikbaar voor het hoogwaardig openbaar busvervoer. Medio 2016 wordt er in Lisse begonnen met de aanleg van de verbinding. Vanaf 2020 zal er gestart worden met de ontwikkeling van een nieuwe brug over de Ringvaart, om passagiers zonder tussenkomst van de A4 naar Schiphol te vervoeren.

  Nog geen reacties » Tweede ‘Zuidtangent’ komt dichtbij


  Plaats zelf een reactie!

  Plaats reactie