Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Schiphol verwacht problemen door het weer

 • , in Vertraging
 • De komende uren zal luchthaven Schiphol de capaciteit voor het aantal vertrekkende en landende vluchten terug schroeven. Dit gebeurt naar aanleiding van het stormachtige weer dat momenteel over het Westen van Nederland trekt. Aan het begin van de ochtend verwacht Schiphol dat de vertrekkende vluchten nog geheel volgens dienstregeling worden uitgevoerd, maar de komende uren zal de storm uitgroeien tot een krachtige tot zeer krachtige storm waar het vliegverkeer hinder van zal ondervinden. De luchthaven heeft uit voorzorg extra mankracht ingezet om de problemen en vertragingen door de storm goede banen te leiden.

  Voor vandaag adviseert Schiphol om de vertrektijden voor vertrekkende passagiers goed in de gaten te houden op de website en extra reistijd in te plannen naar de luchthaven. Voor mensen die passagiers komen ophalen is het belangrijk om de aankomsttijden goed in de gaten houden om lang wachten te voorkomen. Naar verwachting zullen de vertragingen naar aanleiding van de storm morgen volledig zijn opgelost.

  Update: 13:53

  De problemen door de krachtige storm lijken voor Schiphol mee te valen. Er hebben zich tot nu toe geen noemenswaardige incidenten voor gedaan met het vliegverkeer zelf. Uiteraard heeft het weer er wel voor gezorgd dat er veel vluchten vertraging op hebben gelopen en dat er vluchten geannuleerd zijn door een opstapeling van eerdere vertragingen.

  Vertrekschiphol.nl besloot aan het begin van de middag om zelf naar Schiphol af te reizen om enkele gelande passagiers te vragen naar hun ervaringen van de afgelopen uren. We spreken een KLM reiziger die bijna 3 uur geleden is geland. “De landing zelf ging prima, ondanks de harde wind die er stond. Ik denk dat de piloten hier gewoon goed op voorbereid zijn.” Voor een andere passagier heeft het goed 3,5 uur geduurd voor hij de aankomsthal uit komt gelopen: “Na de landing was er geen gate vrij door de vele vertraagde vluchten. Hierdoor heeft ons vliegtuig nog bijna 1 uur stil gestaan, voor we naar de gate konden taxiën. Nadat we het vliegtuig uit kwamen en we bij de bagageband aan waren gekomen, duurde het ook nog bijna 1,5 uur voor we onze bagage kregen. Door de sterke wind kon het ruim niet geopend worden om onze bagage te lossen.”

  Nog geen reacties » Schiphol verwacht problemen door het weer


  Plaats zelf een reactie!

  Plaats reactie