Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Schiphol ontvangt wederom ‘beste lunchthaven’ prijs

 • , in Prijs
 • Afgelopen nacht hebben Britse zakenreizigers opnieuw Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot de winnaar van de Business Traveller award. Dit gebeurde in de categorie ‘Best Airport in Europe’ voor het jaar 2013. Britse zakenreizigers geven elk jaar de voorkeur aan het beste vliegveld van Europa voor zakenreiziger. Dit jaar was alweer de 24e keer dat Schiphol deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

  Mainport Schiphol heeft voor zakelijke reizigers uit Groot Brittannië een belangrijke functie als doorvoer luchthaven naar vele (inter)continentale bestemmingen. Vanaf de luchthaven vertrekken dagelijks 120 vluchten naar 28 bestemmelingen in Groot Brittannië die groot en deels worden uitgevoerd door Air France-KLM, EasyJet en British Airways.

  Vierde luchthaven van Europa

  Met een aantal van ruim 51 miljoen reizigers en 1,5 miljoen ton vracht was de Schiphol in 2012 de vierde luchthaven van Europa. Meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen verbinden de luchthaven rechtstreeks met 337 bestemmingen over de hele wereld. Hiermee behoort de luchthaven tot de vier grootste mainports van Europa. Deze positie behouden en uitbouwen behoort tot de lange termijn visie van de Schiphol Group en mede hierdoor is Schiphol een belangrijke economisch centrum voor werkgelegenheid in de regio. De luchthaven biedt op dit moment werkgelegenheid voor ruim 64.000 mensen.

  Nog geen reacties » Schiphol ontvangt wederom ‘beste lunchthaven’ prijs


  Plaats zelf een reactie!

  Plaats reactie