Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Schiphol heeft de grooste groei in Europa

 • , in Economie
 • Schiphol blijft Europees gezien verbazen. Afgelopen jaar was Schiphol de snelst groeiende luchthaven van Europa. De Amsterdamse luchthaven vervoerde het afgelopen jaar ruim 1 miljoen extra passagiers naar hun (eind)bestemming en hierdoor is Schiphol de luchthaven van Madrid gepasseerd op de ranglijst. Schiphol staat nu als vierde op de lijst van grootste luchthavens in Europa.

  De Amsterdamse luchthaven was niet het enige vliegveld dat een groei liet zien in het aantal vervoerde passagiers. Met een groei van 2,6 procent ten opzichte van 2011, werden er in totaal 50,98 miljoen passagiers vervoert. Barajas Airport, de luchthaven van Madrid, vervoerde maar liefst 8,9 procent minder passagiers ten opzichte van een jaar eerder. Ook voor de Romeinse luchthaven Fiumicino was er geen goed nieuws te melden. De luchthaven vervoerde net als de Madrileense luchthaven minder passagiers dan het jaar ervoor. De slechte economische omstandigheden in Spanje en Italië spelen hierbij ongetwijfeld een grote rol.

  Grootste luchthaven van Europa

  De Londense luchthaven Heathrow is met 69,98 miljoen vervoerde passagiers nog steeds de grootste luchthaven van Europa. Het aantal passagiers voor Heathrow steeg procentueel gezien slechts met 0,9 procent, maar dit was nog steeds ruim voldoende om de nummer twee op de lijst, het Parijse vliegveld Charles de Gaulle voor te blijven. Het Parijse vliegveld vervoerde 1,0 procent meer passagiers, terwijl Frankfurt een stijging liet zien van 1,8 procent en hiermee de top 3 afsluit. Het verschil tussen de Frankfurtse luchthaven en Schiphol is nog ruim 6 miljoen passagiers per jaar. Het is dus voor de komende jaren nog een grote uitdaging voor Schiphol om de top 3 te bereiken.

  Nog geen reacties » Schiphol heeft de grooste groei in Europa


  Plaats zelf een reactie!

  Plaats reactie