Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Meer Emirates vluchten tussen Schiphol en Dubai

 • , in Algemeen
 • Luchtvaartmaatschappij Emirates ziet voorlopig af van het uitvoeren van rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Noord-Amerika. De verbinding tussen Schiphol en Dubai is momenteel zo succesvol, dat de maatschappij uit Dubai het aantal dagelijkse vluchten vanaf woensdag 4 december zal verhogen naar twee.

  Via het bekroonde hub model haalt Emirates passagiers uit heel Europa en vervoerd deze in Dubai via andere transatlantische vluchten naar hun eindbestemming. Onlangs veranderde Emirates deze strategie, en werd er een directe vlucht geopend van Milaan naar New York. Officieel is deze route een vlucht van Dubai naar New York met een tussenstop in Milaan. Hierdoor stegen de geruchten over transatlantische vluchten tussen Dubai en Noord-Amerika, met een tussenstop in Amsterdam, maar hier ziet Emirates dus voorlopig van af.

  Geen andere plannen

  Volgens Emirates is de nieuwe vlucht vanuit Milaan een uitzondering op de regel. Emirates blijft vast houden aan het hub model, maar zag in Milaan een gat in de markt. Er zijn vanuit Noord-Italië namelijk erg weinig direct vluchten naar Noord-America. Daarnaast heeft Schiphol via KLM en Delta al een erg goede verbinding met de VS, wat het dus erg moeilijk maakt om hier voet aan de grond te krijgen.

  2 reacties » Meer Emirates vluchten tussen Schiphol en Dubai


  Plaats zelf een reactie!

  Plaats reactie