Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Schiphol nieuws

Schiphol is één van de grootste luchthavens van Europa, maar is ook op de internationale markt geen kleine speler. Omdat Schiphol een druk knooppunt is van commerciële vluchten en tal van arbeidsplaatsen te bieden heeft, is er geregeld belangrijk nieuws te melden van en vooral over de luchthaven. Economisch is Schiphol daarom ontzettend belangrijk voor Nederland en daarom heeft de directie van de luchthaven ingezet op een lange termijn visie om van Schiphol een belangrijk Mainport te maken. Blijf op de hoogte en lees hier het meest actuele nieuws.

Positief geluid bij Air France-KLM

 • , in Economie
 • Luchtvaartgroep Air France-KLM heeft in oktober meer passagiers vervoert ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vrachtdivisie van de Frans-Nederlandse combinatie had daarentegen minder vracht te vervoeren. De cijfers laten de vervoerstatistieken zien, die het bedrijf afgelopen vrijdag naar buiten bracht.

  Lees verder

  Meer Emirates vluchten tussen Schiphol en Dubai

 • , in Algemeen
 • Luchtvaartmaatschappij Emirates ziet voorlopig af van het uitvoeren van rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Noord-Amerika. De verbinding tussen Schiphol en Dubai is momenteel zo succesvol, dat de maatschappij uit Dubai het aantal dagelijkse vluchten vanaf woensdag 4 december zal verhogen naar twee.

  Lees verder

  KLM vlucht landt veilig op Schiphol na problemen

 • , in Incidenten
 • Dinsdagmiddag is KLM vlucht KL1129 dat onderweg was naar Kopenhagen, omgekeerd naar aanleiding van een technisch probleem met de besturing. Het vliegtuig vloog al boven Denemarken waar de piloot in overleg met de luchtverkeersleiding besloot om terug te keren naar Schiphol.

  Lees verder

  Schiphol heeft de grooste groei in Europa

 • , in Economie
 • Schiphol blijft Europees gezien verbazen. Afgelopen jaar was Schiphol de snelst groeiende luchthaven van Europa. De Amsterdamse luchthaven vervoerde het afgelopen jaar ruim 1 miljoen extra passagiers naar hun (eind)bestemming en hierdoor is Schiphol de luchthaven van Madrid gepasseerd op de ranglijst. Schiphol staat nu als vierde op de lijst van grootste luchthavens in Europa.

  Lees verder

  Vertraging en annuleringen door lage druk gebied

 • , in Vertraging
 • Maandag zijn ruim 20 vliegtuigen uitgeweken naar andere luchthavens in de omgeving van de luchthaven Schiphol. In de ochtend trok het midden van een lage druk gebied precies over de luchthaven heen. Hierdoor wisselde de sterkte van de wind en de windrichting regelmatig, waardoor bijna alle landingsbanen onbruikbaar waren. De luchthaven heeft tijdens de ochtendspits slechts één van de twee gebruikelijke landingsbanen opengesteld voor landende vliegtuigen.

  Lees verder

  Tweede ‘Zuidtangent’ komt dichtbij

 • , in OV
 • Het bestuur van de provincies Noord- en Zuid-Holland hebben na veel overleg akkoord gegeven voor de realisatie van hoogwaardig openbaar busvervoer tussen luchthaven Schiphol en Noordwijk. Op dit moment worden de mogelijkheden verder onderzocht om de busvoorziening spoedig te realiseren. Het doel van de busverbinding is om de bereikbaarheid van de kop van Zuid-Holland en het zuiden van Noord-Holland, te verbeteren. Vooral vanuit Zuid-Holland is er een sterke behoefte voor een betere verbinding met mainport Schiphol en de hoofdstad Amsterdam.

  Lees verder

  Vliegtuig kort na vertrek terug naar Schiphol

 • , in Incidenten
 • Zondagmiddag melde 112Schiphol op Twitter dat een KLM Cityhopper kort na vertrek weer veilig is geland op luchthaven Schiphol.

  De piloot nam het besluit om terug te keren, nadat het vliegtuig in een zware onweersbui terecht was gekomen en getroffen werd door de bliksem. Op Flightradar24 was goed te zien dat het vliegtuig na vertrek niet de gebruikelijke route vloog. Op Twitter kwamen daarom geruchten op gang over besturingsproblemen van het vliegtuig, maar deze geruchten zijn nog niet officieel bevestigend door KLM of Schiphol.

  Lees verder

  Schiphol verwacht problemen door het weer

 • , in Vertraging
 • De komende uren zal luchthaven Schiphol de capaciteit voor het aantal vertrekkende en landende vluchten terug schroeven. Dit gebeurt naar aanleiding van het stormachtige weer dat momenteel over het Westen van Nederland trekt. Aan het begin van de ochtend verwacht Schiphol dat de vertrekkende vluchten nog geheel volgens dienstregeling worden uitgevoerd, maar de komende uren zal de storm uitgroeien tot een krachtige tot zeer krachtige storm waar het vliegverkeer hinder van zal ondervinden. De luchthaven heeft uit voorzorg extra mankracht ingezet om de problemen en vertragingen door de storm goede banen te leiden.

  Lees verder

  Schiphol meest sociale luchthaven

 • , in Prijs
 • Amsterdam Airport Schiphol heeft de prijs voor ‘best Social Media airport’ gewonnen. Donderdagavond werd de prijs voor de best presterende luchthaven op social media uitgereikt tijdens de SimpliFlying Conferentie in Amsterdam. De jury oordeelde onder andere: ‘terwijl de meeste luchthavens aarzelend Social Media beginnen te gebruiken, toont Schiphol duidelijk leiderschap in deze manier van communiceren. Met unieke en aansprekende initiatieven, laat de luchthaven zien dat zij beseft dat een langdurige band met passagiers nodig is om voorkeursmerk te worden. Door haar constante en evenwichtige gebruik van Social Media is Schiphol de beste luchthaven in de wereld op dit gebied geworden’. Schiphol was samen met de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick genomineerd voor deze prijs.

  Lees verder

  Schiphol ontvangt wederom ‘beste lunchthaven’ prijs

 • , in Prijs
 • Afgelopen nacht hebben Britse zakenreizigers opnieuw Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot de winnaar van de Business Traveller award. Dit gebeurde in de categorie ‘Best Airport in Europe’ voor het jaar 2013. Britse zakenreizigers geven elk jaar de voorkeur aan het beste vliegveld van Europa voor zakenreiziger. Dit jaar was alweer de 24e keer dat Schiphol deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

  Lees verder