Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Inchecken Schiphol

Wanneer je aan het begin van je vakantie staat is het laatste wat vaak nog gebeuren moet, het inchecken op Schiphol. Hoewel Schiphol veel mogelijkheden biedt om al vooraf in te checken op je vlucht, levert het voor velen vaak een stressvolle situatie op binnen het vliegveld. Om dergelijke situaties te voorkomen, zetten we hieronder alle mogelijkheden om al voor je vertrek naar Schiphol in te checken.

Naast de traditionele manier van inchecken op Schiphol, bij de balies op het vliegveld zelf, kun je tegenwoordig ook al via internet inchecken. Een derde mogelijkheid zijn de speciale automaten die je op het vliegveld aantreft, waarmee je eveneens eigenhandig kunt inchecken zonder in een rij te hoeven wachten op een medewerker van Schiphol.

Inchecken via internet

Wanneer je de beschikking hebt over een werkende internetverbinding en een computer of laptop, kun je via de website van Schiphol eenvoudig vooraf inchecken. Naast het feit, dat dit je weer wat stress op het vliegveld bespaard, kun je ook direct een plek kiezen. Zeker wanneer je een lange reis gaat maken, vind je het wellicht fijn om ofwel bij het raam van het vliegtuig te zitten, of juist aan de kant van het gangpad voor extra beenruimte.

Er geldt logischerwijs, dat de mensen die als eerste inchecken via internet de meeste keuze hebben wat betreft plekken in het vliegtuig. Om in te checken zoek je de online check-in van je luchtvaartmaatschappij en volg je de stappen die op het scherm verschijnen. Nadat je alle stappen doorlopen hebt, kun je de boardingpass direct printen of naar jezelf toesturen per mail.

De voordelen op een rijtje van inchecken via internet;

  1. Snel, geen wachttijden of wachtrijen;
  2. Minder stress, wanneer je op Schiphol aankomt;
  3. Je kiest voortaan je eigen plek in het vliegtuig!

Inchecken via selfservice op Schiphol

Een andere mogelijkheid om snel en zelf in te checken is het selfservice-apparaat wat je vindt in de vertrekhallen op Schiphol zelf. Deze gele automaten hebben dezelfde functionaliteiten als het inchecken via internet, alleen worden de boardingpassen nu direct voor je geprint en kun je altijd de hulp inschakelen van een medewerker van Schiphol.

Let erop, dat je een identificatiepas van jezelf bij de hand houdt, zodat je de boardingpassen snel kunt printen. Ook hierbij volg je de stappen op het scherm, houd je een identificatiepas onder een scanner en druk je enkel nog op printen.

Alle voordelen op een rijtje van selfservice-apparaten op Schiphol;

  1. Makkelijk en snel inchecken op Schiphol;
  2. Direct hulp van medewerkers, als je vastloopt;
  3. Print direct je boardingpass zonder in de rij te staan!

Nog geen reacties » Inchecken Schiphol


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie