Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Inchecken KLM

Je staat op het punt om op een vakantie of zakenreis te gaan, maar moet nog inchecken bij KLM! Een stressvolle situatie die herkenbaar zal zijn voor veel reizigers, omdat je je vliegtuig vanzelfsprekend niet wilt missen en er vaak een lange rij bij de incheckbalies staat op het vliegveld. Er zijn gelukkig ook andere mogelijkheden om vooraf al in te checken via je mobiele telefoon, via je computer of via de selfservice-apparaten op het Schiphol zelf.

Om je een goed overzicht te geven van de mogelijkheden die KLM op het gebied van vooraf inchecken biedt, hebben we hieronder alles voor je op een rijtje gezet.

Inchecken bij KLM via internet

Velen ervaren het inchecken bij KLM via hun computer of laptop als de eenvoudigste manier, omdat je enkel een werkende internetverbinding nodig hebt en niet in de lange rijen op het vliegveld hoeft te staan. Via de website van zowel Schiphol als KLM zelf, kun je direct inchecken en daarbij ook nog eens een plek in het vliegtuig reserveren. Bij een lange reis heb je op die manier vaak meer beenruimte (bijvoorbeeld bij het gangpad) of een goed uitzicht bij het raam.

Om direct online in te checken bij KLM, ga je naar de website van de luchtvaartmaatschappij en klik je onder ‘Bereid uw reis voor’ op ‘Check direct in’. Vanaf dit punt wordt stap voor stap aan je uitgelegd hoe je kunt inchecken en tevens een plek kunt reserveren. Aan het einde van dit proces kun je de boardingpass direct printen of eerst per mail naar jezelf versturen.

Wanneer je niet de beschikking hebt over een computer of laptop, kun je ook via je mobiele telefoon inchecken. Dit werkt op precies dezelfde manier, echter wordt het beeld iets aangepast zodat alles goed zichtbaar is op je telefoon.

Voordelen van inchecken bij KLM via internet;

  1. Je eigen plek in het vliegtuig kiezen;
  2. Snel, geen wachtrij en makkelijk inchecken bij KLM;
  3. Geen stress op het vliegveld!

Inchecken bij KLM op Schiphol

Naast het online inchecken bij KLM kun je ook inchecken op Schiphol via de selfservice-apparaten, waarvan er zo’n honderd op het vliegveld staan. Ook hierbij wordt stap voor stap uitgelegd welke stappen je moet zetten, waarna je de boardingpass direct kunt printen! Mocht je er niet uitkomen, dan kan een medewerker van Schiphol of KLM je direct ter plaatse helpen.

Houd een paspoort of bijvoorbeeld rijbewijs bij de hand, om jezelf te kunnen identificeren bij de selfservice-apparaten. Dit doe je door het identificatiebewijs onder een scanner te leggen, die in het apparaat zit.

Voordelen van inchecken bij KLM op Schiphol;

  1. Snel en direct je boardingpass uitprinten op het vliegveld;
  2. Nooit meer in de wachtrij staan voor incheckbalies;
  3. Direct hulp van medewerkers van KLM of Schiphol!

Nog geen reacties » Inchecken KLM


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie