Vertrekschiphol.nl Alle informatie over luchthaven Schiphol

Bestemmingen Schiphol

Schiphol is niet alleen de grootste luchthaven van Nederland, maar wordt ook al jaren gezien als een mainport in de wereld. Dagelijks reizen duizenden mensen van over de hele wereld via Schiphol naar hun vakantiebestemmingen, hun zakelijke bestemmingen of bijvoorbeeld familie. Dit kan rechtstreeks via Schiphol, maar het vliegveld kan ook als tussenstop gebruikt worden. Zeker voor zakenlieden die bijvoorbeeld vanuit Amerika naar een klein Europees land, zonder grote luchthaven, moeten, is Schiphol interessant als tussenstop.

Je hoeft niet naar een volgende bestemming te reizen met het openbaar vervoer of een gehuurde auto, je kunt rustig in de vetrekhallen op de volgende vlucht wachten zonder je bagage bij je te moeten dragen en het inchecken is in veel gevallen al gebeurd voor de vlucht naar een volgende bestemming.

Vakantiebestemmingen vanaf Schiphol

Vanaf mainport Schiphol is het mogelijk om naar diverse vakantiebestemmingen in en buiten Europa te vliegen met de grootste luchtvaartmaatschappijen. Populaire bestemmingen vanaf Schiphol zijn bijvoorbeeld de eilanden rondom Spanje en Italië, New York en Aziatische landen als Thailand en China. Zeker in de zomer is het dan ook ontzettend druk op het vliegveld, wanneer duizenden vakantiegangers de zon opzoeken op de bestemmingen in het zuiden van Europa. Het is aan te raden om in deze drukke periode alvast vooraf online in te checken, waarover je meer leest op deze website.

In de seizoenen buiten de zomer om, worden vooral bestemmingen als grote steden en verre landen aangedaan door toeristen. City-trips naar steden als Madrid, Barcelona, Praag en Wenen zijn populair vanaf Schiphol. Ook winterse reisjes naar bijvoorbeeld Hawaii of Sint Maarten zijn aantrekkelijk, door het warme weer daar.

Overstappen via Schiphol

Zoals niet alle luchtvaartmaatschappijen vanaf Schiphol naar de kleine vliegvelden in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje vliegen, geldt dat andersom ook. Voor wie vanuit Amerika naar Eelde wil komen, of bijvoorbeeld naar een klein land als Litouwen, is het niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen. Om niet het hele stuk vanaf Schiphol met de trein te hoeven reizen, wordt mainport Schiphol ook veel gebruikt als plek om over te stappen.

Het fijne aan overstappen op Schiphol is, dat je bagage in veel gevallen automatisch wordt doorgevoerd naar het volgende vliegtuig. Je hoeft dus na je eerste vlucht niet te wachten bij de bagageband, evenals dat je niet opnieuw hoeft in te checken. Mocht je twee losse boardingpassen hebben, dan moet je de bagage wel ophalen en opnieuw inchecken, mits je dit vooraf nog niet online hebt gedaan.

Nog geen reacties » Bestemmingen Schiphol


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie